studio potret outing


lepas floria putrajaya… masih tak berkesempatan untuk shot landscape.. bila masa dah free jerebu pulak datang, dan ramadan pun menjelma. SO lepak rumah je la… tetiba satu malam member ajak shoot studio peh orait gak.. lama benor tak ambik gamba, so malam tu berangkat ke whoops studio di seri kembangan jauh gak weh drive dari sungai long ke seri kembangan, boleh gak la jumpa member2 satu hobi ni.. lepak2 sambil tunggu talent yg tersesat cari jalan ke studio.. pukul 11 malam baru start.. so ini antara gamba yg di di ambil malam tu..

1._DSC6914

2._DSC6954

letak 2 keping je hehehe sebab upload kat flickr pun 2 keping je.. tp sebenarnya banyak jugak.. nanti up lagi la. minggu seterusnya member2 hari tu ajak repeat lagi.. mungkin dah syok shoot studio kot.. so, kitaorang booking la studio untuk 3 jam kali ni white studio di puchong pulak. ikut plannya.. kawan saya bawa seorang talent.. dan saya pun mungkin ade seorang talent yg ikut serta untuk photoshoot ni.. tp last minit lg setengah jam nak shoot talent yg nak turut serta tetiba kansel adehal la plak.. so saya pergi la studio tu sorang2.. rupany2 kawan saya.. talent tu pun tak datang.. apa nak buat.. stuido dah book 3 jam, subjeknya takde.. err talent takde kita shoot sesama sendiri la. dan hasilnya..

1.

2.

3.

lepas tu lama jugak la duk melepak kat rumah je.. layan anak ngn layan movie jela.. sampai la member otai kita ajak join dia punya photoshoot.. kali ni di SOL studio bandar hussin on, nak cari studio leceh gak la kalau 1st time.. tp bila dah sampai tengok ade klass gak la studio dia sesuai la kalau nak shoot wedding atau baju butik kat studio ni.. owner dia pun ok gak.. sebab nawaitu photoshoot kali ni nak belajar lighting.. masa settup lighting.. tok guru kalau boleh cuma bagi arahan je.. kite yg angkat dan atur lighting.. so pas siap lighting dan model pun dah sedia.. acara shooting2 pun bermula.. cuma kali ni berbeza sikit la sebab semua dah pro2 cikgu lighting ade, juru make up berpengalaman.. model pun ade pengalaman tak perlu pukir pasal posing sangat..

1.

2.

3.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: